Bijzondere vliegbewegingen vanaf vliegbasis Leeuwarden

Op donderdag 21 en vrijdag 22 september 2023 vinden er naast het reguliere vliegprogramma vanaf vliegbasis Leeuwarden ook een aantal bijzondere vliegbewegingen plaats. Het betreft op beide dagen een demonstratievlucht van een F-16 van de Belgische luchtmacht die boven de vliegbasis een aantal manoeuvres maakt. Daarnaast worden er op vrijdag ook enkele flyby’s verzorgd door bezoekende eenheden. Deze vliegbewegingen vinden plaats tussen 14.30-17.00 uur.

Op donderdag 21 september opent vliegbasis Leeuwarden de deuren voor ongeveer 300 jongeren uit de regio die interesse hebben in een baan bij de Koninklijke Luchtmacht. Tijdens deze kleinschalige wervingsdag zijn luchtmachters van vliegbasis Leeuwarden aanwezig. Zij kunnen veel vertellen over hun werk bij defensie. Aanmelden voor de infodag is inmiddels niet meer mogelijk. Op vrijdag 22 september komen een aantal straaljagers en historische vliegtuigen naar Leeuwarden om tijdens een besloten bijeenkomst het 80 jarig bestaan van het oudste squadron van de Koninklijke Luchtmacht te vieren.

Vanwege operationele redenen of onvoorziene omstandigheden kan voor betreffende vliegbewegingen van bovenstaande planning worden afgeweken.

Wilt u meer weten over deze en andere vliegbewegingen? Kijk dan op luchtmacht.nl/vliegbewegingen. Heeft u een vraag of opmerking of ervaart u hinder van de vluchten dan kunt u dit kenbaar maken via luchtmacht.nl/geluidshinder.