Zonovergoten Doarpsfeest 2023

      Geen reacties op Zonovergoten Doarpsfeest 2023

Het eerste weekend van september ligt al een poosje achter ons maar nog steeds genieten wij na van een druk bezocht en zonovergoten Doarpsfeest! Op de vrijdagmiddag lag er nog even een buitje op de loer maar gelukkig bleef het droog. Wel moesten de stoere deelnemers van de Vossenjacht (kinderen van groep 3 t/m 8) het lange, natte gras trotseren om de speurtocht succesvol te volbrengen maar dat mocht de pret niet drukken. De deelnemers werden opgehaald met onze eigen limo en voordat zij het ruiterpad langs het oude spoor opgingen, kregen de kinderen eerst een lunch. Vervolgens werden de kinderen in groepjes met begeleider op pad gestuurd waar ze op zoek moesten naar de ‘vossen’. Deze rol werd overigens glansrijk vervuld door een groep fantastische vrijwilligers, waaronder enkele jeugdspelers van Vriendenkring.

In de middag was er een bingo voor de jongerein van eartiids. Een van de pauzes werd gevuld met de taartenbakwedstrijd, die gewonnen werd door Wietske Postema! De eenkoppige jury werd geleverd door Echte Bakker van der Wal uit Stiens. ‘s Avonds was er muziek van verschillende dj’s en de band Alice Springs. En omdat de meeste bezoekers verkleed waren in het thema Wild West kunnen we spreken van een zeer geslaagde eerste avond! De prijs voor de mooiste outfit ging (net als vorig jaar) naar Wietske & Wieberen Postema.

De zonnige zaterdag stond in het teken van het Blind Volleybal en het jeugdkaatsen. Het Blind Volleybal Toernooi werd gewonnen door het team V.T. De Losse Pols. Ook werden de winnaars van de pompoenwedstrijd en de mooiste straatversiering bekendgemaakt. De pompoen van Joke de Jong was goed voor een tweede plek (21 kg) maar met 22 kg en een slagje groter dan de #2 heeft Hendrik Hooghiemstra dit jaar toch echt de grootste van Jelsum-Koarnjum (de grootste pompoen, welteverstaan). De prijs voor mooiste tuin ging dit jaar naar Joke Scheffer en Bart Bijlsma. Zij mogen zich een jaar lang de Casanova’s van de tuin noemen omdat zij hun tuin het mooist versierd hadden. En het Wild West is geen Wild West zonder rodeostier! Tijdens het Dorpsfeest hebben meerdere mensen op de wilde rodeostier gezeten maar uiteindelijk was het Roan die het langst bleef zitten. Hij mag zich daarmee de Rodeo-kampioen (of Rodeo Roan) van Jelsum-Koarnjum noemen.

Tijdens het Matinee zetten de Menaemer Feintsjes het Feestterrein op stelten en in de avond kwam men van heinde en verre om o.a. Pieter Sahieter en De Kroegtijgers te bewonderen: de tent was he-le-maal vol en aan het einde van de avond was er ruim 1.700 liter bier over de toonbank gevlogen.

En toen was het al weer tijd voor de laatste dag van het jaarlijkse Doarpsfeest. Na de gebruikelijke kaatspartij op zondag namen wij als bestuur afscheid van ponghâlder Andries van der Werff. Hij stopt als bestuurslid en via deze weg willen wij hem graag nogmaals bedanken voor al die jaren! Op de zondagavond had het Feestbestuur nog 1 bokaal te vergeven: wie wordt de Clint Eastwood van Jelsum-Koarnjum? De spanning in de finale was om te snijden maar uiteindelijk was het Norman Pals die met de maximale 36 punten de beker mocht ontvangen uit de handen van onze vertrouwde schiettenthouder Hans Arjaans. Nadat Max Verstappen in Monza op groot scherm zijn 10e zegen op rij boekte en daarmee geschiedenis schreef door als eerste coureur ooit tien maal achtereen te winnen, ging de zon onder met de boogie woogie klanken van Hein Jaap Hilarides en waren het Bakker & Niehaus die (wederom) het Feest van Jelsum-Koarnjum afsloten.

Via deze weg een eervolle vermelding voor Lotteke en Elisa. Zij hebben het afgelopen jaar onze Social Media bijgehouden en de posters ontworpen. En Paula die dit jaar weer een mooi programmaboekje voor ons heeft gemaakt. Daarnaast bedanken we ook Doarpshûs de Bining en haar vrijwilligers voor de nauwe samenwerking. Dankzij goede afspraken over de financiën rondom het Feest, komt een deel van de winst ons mooie Doarpshûs ten goede.Tot slot een groot dankwoord en een hele, hele diepe buiging voor al die vrijwilligers die ons voor, tijdens en na het feest fantastisch hebben geholpen. Zonder jullie hadden we nooit zo’n mooi feest kunnen neerzetten!
Dus hierbij: TIGE TANK!

Naast het Dorpsfeest organiseren wij ieder jaar nog veel meer activiteiten! Denk bijvoorbeeld aan De Bining Blues Jûn (zaterdag 4 november) en De Sint Maarten Optocht (zaterdag 11 november)! En ook de jaarvergadering komt er weer aan (donderdag 16 november), een ieder die graag inzicht wil hebben in alle zaken omtrent het Feestbestjoer is van harte welkom. Houd onze Socials en de Flapút in de gaten voor updates.

Tot slot hebben wij een oproep…

Oproep
Volgend jaar willen we natuurlijk weer een fantastisch Doarpsfeest organiseren voor Jelsum-Koarnjum. Maar daarvoor zijn wij wel op zoek naar nieuwe bestuursleden en vrijwilligers.

Help jij ons met het organiseren van it Doarpsfeest 2024 en andere leuke activiteiten in onze dorpen?

Meld je dan nu aan bij een van de bestuursleden, op onze Social Media of via detwadoarpen@hotmail.com.

En tot slot verklappen we alvast de datum én het thema voor het volgende Dorpsfeest…

Vrijdag 13 t/m zondag 15 september
Thema: Cartoons en sa!


In 2024 geven wij wederom een prijs weg voor degene met de mooiste, meest originele outfit. Ook hebben we een prijs voor de mooiste tuin- en/of straatversiering! Nogmaals, houd onze Socials en de Flapút goed in de gaten voor updates…

Een feestelijke groet en heel veel liefs,


Feestferiening De Twa Doarpen
Marrit, Marleen, Rutger, Arjan, Nanno en Bauke Beert