Gemeente verzilverlening eigen woning

      Geen reacties op Gemeente verzilverlening eigen woning

Persbericht: Langer comfortabel in eigen woning blijven met de verzilverlening

De gemeente Leeuwarden biedt vanaf 29 september 2020 de verzilverlening aan. Met behulp van de verzilverlening kunnen inwoners van 57 jaar of ouder hun woning naar eigen smaak aanpassen om er veilig en comfortabel te kunnen blijven wonen. Denk aan aanpassingen in de badkamer, slaapkamer op de begaande grond, of aanpassingen voor de toegankelijkheid van de woning of tuin. Wethouder Hein Kuiken: “Veel mensen in deze leeftijdscategorie hebben vermogen in hun ‘stenen’ zitten. De verzilverlening is een prachtig instrument voor hen om in hun woning te investeren.” 

Verduurzamen

Met de verzilverlening is het ook mogelijk om de woning te verduurzamen. Denk aan dubbel glas en isolatie van het dak of de vloer. Verzilverlening op basis van overwaarde woningBij de verzilverlening wordt gekeken naar de overwaarde van de woning. De lening gaat tot 80% van de WOZ waarde van de woning. De overwaarde kan de aanvrager gebruiken om te investeren in de woning. Er zijn geen maandelijks kosten van rente en aflossing. De rente wordt jaarlijks bij de restschuld van de woning opgeteld. De lening wordt afgelost aan het einde van de looptijd, bij verkoop van de woning of bij overlijden van langstlevende schuldenaar. Let op, dit is dus een lening met eigen geld. Aanvragers krijgen geen geld van de gemeente. 

Meer informatie

Meer informatie over de verzilverlening staat op www.leeuwarden.nl/verzilverlening. Hier staan onder andere de voorwaarden om de lening aan te vragen. Op deze webpagina via het aanvraag formulier de lening worden aangevraagd.