Extra vliegactiviteiten vliegbasis

      Geen reacties op Extra vliegactiviteiten vliegbasis

Veel spotters verwacht. Vliegbasis zondag geopend en komende twee weken oefeningen met Amerikaanse luchtmacht.

De vliegbasis Leeuwarden verwacht de komende dagen veel extra verkeersdrukte en een grote toestroom van spotters. Reden is de komst van de F-22 Raptor, één van de modernste toestellen van de Amerikaanse luchtmacht. Zie verder het artikel via deze link:

https://www.omropfryslan.nl/nl/nieuws/1172844/extra-verkeersmaatregelen-rond-vliegbasis-vanwege-komst-f-22-raptor

Parkeeroverlast:

De vliegbasis heeft vrijdag de 14e een persbericht laten uitgaan (zie onderaan dit bericht), zonder de F-22 expliciet te noemen. De hoop was dat dit de parkeerdruk voor Marsum en Jelsum zou ontlasten. Nu blijkt dat in spotterskringen al langer de komst van dit toestel bekend is, is de kans groot dat er vele spotters op afkomen.

De gemeente heeft borden geplaatst, maar het is niet uit te sluiten dat gasten hun auto willen parkeren in de bijliggende straten. Hou uw uitrit dus in de gaten. Naar verwachting zal de landing zondag en maandag aan de Jelsumerkant plaatsvinden, gezien de verwachte windrichting. Dat scheelt voor Marsum.

Van de vliegbasis ontvingen we het volgende persbericht:

Vliegbasis Leeuwarden is de komende twee weken gastheer voor eenheden van de Amerikaanse luchtmacht. In deze periode vliegen Nederlandse en Amerikaanse gevechtsvliegtuigen gezamenlijke oefenmissies. Het belangrijkste doel in deze periode is het integreren van 4e en 5e generatie wapensystemen en het bevorderen van de onderlinge samenwerking en inzetbaarheid tussen NAVO-partners. De deelnemende eenheden komen gefaseerd binnen. Een aantal toestellen landt aankomende zondag in de middag op vliegbasis Leeuwarden.

Informatie over de F-22 Raptor: http://www.worldwide-military.com/Military%20Aircraft/US%20Fighters/F-22%20Raptor_algemene_info_Nederlands.htm