Lezing Dak Gebint Verhaal – 11 Friese kerken in kerk Koarnjum

In het kunstproject ‘Dak Gebint Verhaal – 11 Friese kerken’ portretteren drie Friese kunstenaars elf kerken op een niet eerder vertoonde wijze. Onderdelen van het project zijn een kunstboek, een twee maanden durende expositie en lezingen in alle elf kerken. Presentatie van het boek en opening van de expositie in de Groate Kerk van Sint Jacobiparochie zijn op zondag 12 juni. Het project wordt op zondag 4 september in de Groate Kerk afgesloten met een veiling van de kunstwerken, iedereen is welkom! Op zondag 21 augustus, ’s ochtends van 11.00 tot 12.30 uur, komen de drie kunstenaars naar de kerk van Koarnjum om er een boeiende lezing over te geven. Bijgaand het schilderij en de foto van de kerk van Koarnjum.

Lezingen in de elf kerken
De kunst komt dus naar u toe! De elf kerken krijgen in deze zomer bezoek van de drie kunstenaars. In alle deelnemende kerken zullen de schilderijen, foto’s en verhalen worden meegebracht en zullen de kunstenaars erover vertellen. Wat heeft Hendrik ertoe gebracht de kerk van bovenaf te schilderen, hoe heeft Baukje in het ‘donkere oerbos van de gebinten’ haar foto’s kunnen maken, welk bijzonder verhaal heeft Eddy over elke kerk verteld? De minilezingen worden georganiseerd in samenwerking met de Plaatselijke Commissies. Het zijn niet alleen kunstzinnige en informatieve lezingen, maar ook gezellige, die gepaard gaan met een kopje koffie of een glaasje wijn. U bent van harte welkom!

Voor de keus van de kerken is samenwerking gezocht met de Stichting Alde Fryske Tsjerken. In goed overleg zijn de volgende elf kerken uit het rijke bezit van de stichting geselecteerd, variërend in bouwstijl en door alle eeuwen heen: Sint Annaparochie, Sint Jacobiparochie, Wetsens, Holwerd, Sibrandahûs, Goingarijp, Katlijk, Bornwird, Haskerdijken, Buitenpost en Cornjum.