Vliegbasis




306 SQUADRON: UNIFIED VISION
Samen zie je meer dan alleen, maar dan moet je elkaar wel kunnen vertellen wat je ziet. Dat is het idee achter oefening Unified Vision. De deelnemers zitten weliswaar op verschillende locaties maar zijn via een netwerk verbonden. Analisten van 306 squadron doen vanaf Vliegbasis Leeuwarden mee met 11 andere NAVO-partners. De oefening is bedoeld om door samenwerking inlichtingsprocessen te evalueren en verbeteren.



LEVERING F-35’S
2 voor Nederland bestemde F-35’s maken momenteel testvluchten. Dat gebeurt vanaf het Italiaanse Cameri. Daar bouwde firma Leonardo de toestellen namens het Amerikaanse Lockheed Martin. Naar verwachting arriveert het duo medio juli op Vliegbasis Leeuwarden


1 JULI VIERING
De 1 juli viering is voor luchtmachters een begrip. Ieder jaar staan wij op die datum stil bij de collega’s die we in het afgelopen jaar verloren hebben, maar vieren we ook de verjaardag van de Koninklijke Luchtmacht. 

“De geschiedenis van de militaire luchtvaart in Nederland begon in 1913 met 1 toestel. In 1953 werd de luchtmacht zelfstandig en kreeg het predicaat Koninklijk. Vooral de Tweede Wereldoorlog had overtuigend aangetoond dat een zelfstandig opererend luchtwapen bestaansrecht had.
Geschiedenis Luchtmacht


VERJAARDAG POLLY
Polly, de mascotte van ons 322 squadron, vierde afgelopen weekend haar 31e verjaardag. Ze wil jullie bedanken voor alle felicitaties! Weet jij hoe Polly de mascotte van 322 geworden is? Geschiedenis Polly